woensdag 28 oktober 2009

Day 22


Yo de mannen.

Gisteren +8.000 en eergisteren +15.000 euro waren flink goed. Maar toch blijft het echt een moeilijke markt. Constant wordt je op het verkeerde been gezet. Dat was verleden week toch wel heel erg lang geleden dat de markt zo wispelturig was. Wie niet echt een beetje pro is die wordt genaaid langs alle kanten. New highs and dan klifje jump naar beneden. Volgende dag keihard naar boven om alle shorters in de val te zetten en dan, eens ze uit positie zijn en de bulls zijn ingestapt keihard naar beneden.
1 advies: indien je dit doet om wat bij te verdienen (dus als amateur), maak dat je weg bent uit de markt. Niet morgen maar vandaag. Haal je geld weg bij je broker (de enige die verdienen aan jou.... welja, misschien toch beter in de markt blijven want mensen als ik verdienen ook aan jou.... gewoon geld beetje verschuiven van hier naar daar) en wees blij dat je nog iets overhoudt!!!
Er zijn er vandaag tienduizenden die hun rekening geplunderd zien (door gewoon eigen fout en een koppige domme kloot te zijn). en die dan paar maanden sparen om er weer wat geld bij te pompen en het in een paar dagen te verliezen. Do you think I'm bullshitting you? No, the only one who's doing that is yourself. Wanker
Jaja, er zijn er een paar die wat marktcommentaar vragen van mij. Dat zal wel komen. Luister ondertussen wat naar Paul Dhoore (hij is geen marktspecialist maar een marktcommentator!!! groot verschil) of lees de commentaar in Het Allerlaatste Nieuws (Superoud nieuws van gisteren dat niet meer relevant is) of De Tijd ofzo. Bizar hoe mensen de neiging hebben om fouten te maken.
Of ben jij beter en betaal je voor marktcommentaar.... van een echte analist (een NIET-trader dus) hahaha, grappig hé. Maar kom, het is jouw schuld niet, het zijn allemaal topverkopers die het goed kunnen uitleggen.
Denk je echt dat ik na al die jaren zin heb om er doekjes rond te winden? Ik ben geen pessimist, een realist.

De laatste maanden is de markt evenveel veranderd als de laatste 80 jaar. Hoevele honderduizenden, miljoenen daytraders (en dat is echt niet overdreven) zijn hun geld kwijt door te gokken dat de markt wat zou terugzakken. (na 60-70% te zijn gestegen sinds maart lows) En het ging hoger en volgende dag weer en weer, dagen, weken, maanden aan een stuk... zeer kleine pullback midden juni-juli (kwestie van wat zand in de ogen te strooien) en dan weer keihard hoger. Alle statistieken van het verleden waren waardeloos. Een markt die zo vlug, 6 maanden, zoveel stijgt en ondertussen komen er miljoenen werklozen bij. Terwijl dat het in het verleden normaalgezien het geval was (stijging zo sterk) als er een herstel al aan de gang was.
zeer veel drama's overal.
'De markt' wil zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd naaien. Dat is rule number 1. Nooit vergeten. Eens iedereen denkt dat het supersterk of superzwak is.... hou je dan klaar voor de omgekeerde beweging....OMDAT dat nu juist de grootste beweging kan veroorzaken.
Nog een tip van de dag: als je wil weten waar je vriendin/vrouw/maitresse vandaag is: check dan eens hier http://www.trackapartner.com/ Met het nummer gsm in te voeren vind je haar terug..........
Hoogstwaarschijnlijk is ze bij mij

"While one person hesitates because he feels inferior, the other is buys making mistakes and becoming superior"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten